1. Home
  2.  · 
  3. Event
  4.  · SEMINAR Colaborarea cu Clariant: Șanse și beneficii pentru fermierii din Oltenia

Aktuelles

Veranstaltungen

05.03.2019
Craiova (România)
SEMINAR Colaborarea cu Clariant: Șanse și beneficii pentru fermierii din Oltenia

Pe 5 martie, Clariant invită fermierii din regiunea Olteniei la un sesiune de informatii despre noua fabrică de etanol celulozic din Podari, lângă Craiova. Etanolul celulozic este produs din reziduuri agricole precum paiele de grâu, care vor fi obținute de la fermierii locali. Acest lucru le va oferi fermierilor o utilizare alternativă a paielor lor, ajutând astfel la creșterea veniturilor acestora. Participanții la seminar vor fi informați cu privire la beneficiile pe care le vor obține de la o industrie pe scară largă în zona lor și cu privire la cum ar putea arăta cooperarea. Evenimentul se adresează și autorităților locale, organizațiilor agricole române, producătorilor de mașini agricole și companiilor de logistică pentru transport.

Pe ordinea de zi se află prezentarea proiectului „Construirea unei fabrici pilot de etanol celulozic în Podari” cu o analiză scurtă a evenimentului revoluționar din septembrie 2018. În plus, participanții vor primi informații detaliate asupra lanțului de aprovizionare cu paie, punându-se accentual în mod special pe procesele de colectare oportună a paielor precum și pe mașinile necesare, pe posibilitățile de leasing și pe producătorii de echipamente participanți. Beneficiile colaborării cu Clariant, precum venitul adițional, reducerea costului și contractele pe termen lung, vor fi de asemenea subliniate.

În septembrie 2018, Clariant a început oficial construcția primei fabrici de producție la scară comercială a etanolului celulozic realizat din reziduuri agricole, bazându-se pe tehnologia sunliquid®. Fabrică sunliquid® va necesita până la 300.000 de tone de paie de cereale pe an pentru transformarea acestora în etanol celulozic. Materia primă va fi furnizată prin intermediul unui sistem solid al lanțului de aprovizionare de la o rețea puternică de fermieri locali. Aproximativ 250 de fermieri locali vor avea oportunitatea de a deveni furnizori de paie oficiali și de încredere ai fabricii.

Data și ora

Marți, 5 martie 2019
de la ora 14:00 la 18:00, urmat de o reuniune cu bufet

Locație

Sala Constantin Brâncuși
Ramada Plaza, Craiova
Calea București 1, Craiova 200678, România

Înscriere

Vă rugăm să vă înscrieți aici până la 1 martie 2019.

Informații adiționale

Aici puteți găsi informații mai detaliate despre eveniment și despre ordinea de zi.
Aici găsiți mai multe informații despre fabrică de etanol celulozic și despre beneficiile acesteia pentru fermierii locali.

Contact

Paul Popescu
Manager Aprovizionare Materii Prime și Logistică
Clariant
Phone: +40 (0)720067001
E-mail: paul.popescu@clariant.com
www.clariant.com/sunliquid

 

Neueste Meldungen

25.05.2023

Erfolgreicher LIGNOFLAG-Projektabschluss: EU-geförderte kommerzielle Großanlage produziert Bioethanol aus Agrarreststoffen

14.06.2022

Clariant produziert das erste kommerzielle sunliquid®-Zellulose-Ethanol in der neuen Anlage in Podari, Rumänien

Neueste Veranstaltungen

16.05.2023
Brüssel (Belgien)
14th Biofuels International Conference & Expo
22.03.2023
24.03.2023
Washington D.C. (USA)
ABLC 2023